miklogga

Kålltorp KAN

Kålltorp KAN 2020

Kålltorp Kan fredag 20 mars är inställt pga coronahotet!

Dags igen för Kålltorp kan den 20 mars 2020.
Plats: MiK/Knutenlokalen på Råstensgatan 4.
Entré: 50 kr

Classic connection som består av Håkan Hansson och Bengt Cederlund. De har djupa rötter  i 60-talsmusiken och på Kålltorps fritidsgård, när det begav sig. Nu spelar de en blandad repertoar, ofta bluesinspirerat från 60-talet och framåt. Det blir nog många igenkännande leenden från dem som minns den tiden. 

Duo Mackie/Hendrix består av Alan Mackie och Lies Hendrix. De träffades 2015 under den nordnorska midnattssolen. På den tiden trodde Alan att han var jazzbasist och Lies att hon var lingvist. Några år, många surdegslimpor, kortspel och viskade jam på franska hotellrum senare, vet de att de hade fel.
På fiol och durspel förvandlar Duo Mackie/Hendrix amerikanska square dances till jigs, värmländska hallingar till franska bourrées och polskor. Mackies intuition för jazz- och bluegrassimprovisation och Hendrix harmoniska kreativitet resulterar i en spännande och dansbar musik

Dream orchestra består av ungdomar som alla kommit som ensamma kommit som flyktingar till Sverige. 2016 började Ron Davis Alvarez samla några av ungdomarna. Tre gånger i veckan träffades och lärde sig spela instrument. Musiken kan ge ungdomarna en chans att öppna dörrarna in till det svenska samhället.


Det var knökat på Knuten när tre olika musikgrupper framförde musik inspirerad av folkmusik från Grekland, Sverige och Irland. Kvalitén var hög och publiken var med på noterna genom att sjunga med och klappa takten och visa sin uppskattning med långa värmande applåder. Nedan en liten bildkavalkad:

Fotograf: Bertil Ekman

Bellmanprogramet, Gitarristen Joan Peiro Aznar och Husbandet sjunger visor av Lasse Dahlkvist

Välkomna den 6 november klockan 18.00 till en kulturkväll med intressanta inslag.

Inger Olsson orienterar oss i interlingua, ett språk som är lätt att lära och förstås av 600 miljoner.

Gunnel Atlestam kommer presenterar sin nyutkomna bok om farmodern, konstnären Ester Nilsson.

Ett nytt språk
Vill du lära dig ett nytt språk snabbt, lätt och som förstås av 600 miljoner? Då kan du komma och lära dig mer om INTERLINGUA. Det är Inger Olsson, känd interlinguaentusiast, som introducerar oss i språket. Hon har just återkommit från en internationell interlinguakonferens i Prag. Interlingua är ett språk som du känner igen. Det bygger på latin och orden är lånade från romanska språk. Grammatiken ryms nästan på ett frimärke. Du blir förstådd av alla som talar romanska språk. Ett idealiskt resespråk. Vill du veta mer? Kom och lyssna den  6 nov 18.00. www.interlingua.nu

Boken om Ester
Journalisten och författaren Gunnel Atlestam har sökt bland efterlämnade brev, foton, anteckningar och i arkiv för att kunna berätta historien om sin farmor, konstnären, makan och modern Ester Elvira Nilsson, och sätta in hennes kvinnoliv i samhällsutvecklingen. Nu har det blivit en bok som också är fylld med bilder på Esters målningar.

Plats: Vår lokal, Råstensgatan 4 - Fri entré.

Kålltorp Kan är vårt eget musikcafé.
Några fredagar per säsong träffas vi och lyssnar på levande musik av olika slag; folkmusik från olika länder, blues, visor, jazz… det är körer, grupper, enskilda, ensembler som skapar musik av många skilda slag.
Märk väl att man inte måste vara kålltorpsbo för att uppträda eller lyssna – det räcker men att man gillar levande musik och trevligt sällskap.

Kålltorp Kan har funnits i flera år. Nedan följer en kavalkad av bilder från olika fredagskvällar....
Samtliga bilder är tagna av Homayoun Haghighi.