miklogga

Kålltorp KAN

Kålltorp KaN


Tack alla som kom och lyssnade, fikade och njöt av den fantastiska musikkvällen på Kåltorp kan. Husbandet, Mikaeli sångare med sitt Bellmanprogram och gitarristen Joan Peiro Aznar gjorde att vi fick en oförglömlig kväll. Vi ses igen den 28 februari!

Bellmanprogramet, Gitarristen Joan Peiro Aznar och Husbandet sjunger visor av Lasse Dahlkvist

Välkomna den 6 november klockan 18.00 till en kulturkväll med intressanta inslag.

Inger Olsson orienterar oss i interlingua, ett språk som är lätt att lära och förstås av 600 miljoner.

Gunnel Atlestam kommer presenterar sin nyutkomna bok om farmodern, konstnären Ester Nilsson.

Ett nytt språk
Vill du lära dig ett nytt språk snabbt, lätt och som förstås av 600 miljoner? Då kan du komma och lära dig mer om INTERLINGUA. Det är Inger Olsson, känd interlinguaentusiast, som introducerar oss i språket. Hon har just återkommit från en internationell interlinguakonferens i Prag. Interlingua är ett språk som du känner igen. Det bygger på latin och orden är lånade från romanska språk. Grammatiken ryms nästan på ett frimärke. Du blir förstådd av alla som talar romanska språk. Ett idealiskt resespråk. Vill du veta mer? Kom och lyssna den  6 nov 18.00. www.interlingua.nu

Boken om Ester
Journalisten och författaren Gunnel Atlestam har sökt bland efterlämnade brev, foton, anteckningar och i arkiv för att kunna berätta historien om sin farmor, konstnären, makan och modern Ester Elvira Nilsson, och sätta in hennes kvinnoliv i samhällsutvecklingen. Nu har det blivit en bok som också är fylld med bilder på Esters målningar.

Plats: Vår lokal, Råstensgatan 4 - Fri entré.

Kålltorp Kan är vårt eget musikcafé.
Några fredagar per säsong träffas vi och lyssnar på levande musik av olika slag; folkmusik från olika länder, blues, visor, jazz… det är körer, grupper, enskilda, ensembler som skapar musik av många skilda slag.
Märk väl att man inte måste vara kålltorpsbo för att uppträda eller lyssna – det räcker men att man gillar levande musik och trevligt sällskap.

Kålltorp Kan har funnits i flera år. Nedan följer en kavalkad av bilder från olika fredagskvällar....
Samtliga bilder är tagna av Homayoun Haghighi.