miklogga

Kålltorp KAN

Kålltorp KaN 2020

Dags för årets första träff på vårt eget musikcafé – Kålltorp kan. Vi ses fredagen den 28 februari 18.00. Plats: Lokalen på Råstensgatan 4 som vanligt.

Och vilka får vi lyssna till? Först ut är Greek Romantic Orchestra, som vill förmedla den sorglösa, vackra men också melankoliska bilden av Grekland. En kvartett under ledning av Samir Mehmed.

Sen har vi Trio RÅ, ett folkmusikband från båda sidor av Öresund.Garanterat sväng och gung med fiol, saxofon och klarinett. Sist plats på scen för Bäckafall + Lucia och Maria från Irland. Tjejerna är klassiskt skolade fiolvirtuoser med grund i irländsk folkmusik. De uppträder här med Bäckafall det vill säga Samuel Lundh, nyckelharpa och Hampus Grönberg, gitarr.

Allt detta för bara 50 kr och då ingår fika. Tag med släkt och vänner! Vi ses!

Bellmanprogramet, Gitarristen Joan Peiro Aznar och Husbandet sjunger visor av Lasse Dahlkvist

Välkomna den 6 november klockan 18.00 till en kulturkväll med intressanta inslag.

Inger Olsson orienterar oss i interlingua, ett språk som är lätt att lära och förstås av 600 miljoner.

Gunnel Atlestam kommer presenterar sin nyutkomna bok om farmodern, konstnären Ester Nilsson.

Ett nytt språk
Vill du lära dig ett nytt språk snabbt, lätt och som förstås av 600 miljoner? Då kan du komma och lära dig mer om INTERLINGUA. Det är Inger Olsson, känd interlinguaentusiast, som introducerar oss i språket. Hon har just återkommit från en internationell interlinguakonferens i Prag. Interlingua är ett språk som du känner igen. Det bygger på latin och orden är lånade från romanska språk. Grammatiken ryms nästan på ett frimärke. Du blir förstådd av alla som talar romanska språk. Ett idealiskt resespråk. Vill du veta mer? Kom och lyssna den  6 nov 18.00. www.interlingua.nu

Boken om Ester
Journalisten och författaren Gunnel Atlestam har sökt bland efterlämnade brev, foton, anteckningar och i arkiv för att kunna berätta historien om sin farmor, konstnären, makan och modern Ester Elvira Nilsson, och sätta in hennes kvinnoliv i samhällsutvecklingen. Nu har det blivit en bok som också är fylld med bilder på Esters målningar.

Plats: Vår lokal, Råstensgatan 4 - Fri entré.

Kålltorp Kan är vårt eget musikcafé.
Några fredagar per säsong träffas vi och lyssnar på levande musik av olika slag; folkmusik från olika länder, blues, visor, jazz… det är körer, grupper, enskilda, ensembler som skapar musik av många skilda slag.
Märk väl att man inte måste vara kålltorpsbo för att uppträda eller lyssna – det räcker men att man gillar levande musik och trevligt sällskap.

Kålltorp Kan har funnits i flera år. Nedan följer en kavalkad av bilder från olika fredagskvällar....
Samtliga bilder är tagna av Homayoun Haghighi.