Välkommen till Kålltorps schacksällskap

(KSS) hälsar alla som är schackintresserade välkomna till vår verksamhet! Läs mer på våra sidor eller kontakta:

Per Bergström 0738-361347 e-post: per(at)kalltorp.info

Kaj Librand 0706-577455 e-post: kl.gbg(at)comhem.se

Vår schackverksamhet gör nu ett uppehåll (förutom onsdagsaktiviterna!) till tisdagen 25 augusti. Då hoppas vi  komma igång med tisdagsträffar, KM och det spännande slutspelet av VM (se nedan). Dessutom har vi blivit inbjudna av föreningsrådet till fyra preliminära utomhusträffar på olika platser under sommaren. På kalender får du datum och jag kommer att be om hjälp i god tid innan. Om du redan nu är intresserad så kontakta Per Bergström via mail eller mobil. 
 

foto Maria Dahl

Säsongstart för onsdagsaktiviteter på Rampen/Solrosgatan ägde rum onsdagen 6 maj. Möjlighet att spela schack kommer att finnas (både storschack o vanliga bräden). Däremot blir det ingen korv och saft, utan fika får var och en ta med sig. Vill man inte spela schack är det ett sätt att träffas och komma med ideér och planer inför kommande aktiviteter...Vi träffas varje onsdag med start ca kl 17.                                                     Per

Slutresultat av seriespelet
Sista ronden i samtliga divisioner av seriespelet ställs in och därmed är seriena slutspelade. Det innebär att vårt förstalag kom sist och blir nerflyttade från div II, vårt andralag kom tvåa i sin div IV-serie och blir uppflyttade, och vårt tredjelag vann(!!) sin div V-serie och blir också uppflyttade Läs mer om detta och vem som blev vår bäste poängplockare genom att klicka här
 

KM 2019 lottning och resultat klicka här
 

Vårmästerskapet (VM) slutresultatet av kvalet finns här

Finalspelet av VM kommer att spelas när vi öppnar vår verksamhet igen den 25 augusti. De åtta bästa har kvalat in och ska spela en utslagsturnering via kvarts-o semifinal samt direkt avgörande final mellan de två som är kvar. De åtta som kvalat in kommer att meddelas när och hur detta ska gå till.

 

Seriespel för våra tre lag
Lag I div II:6 finns här
Lag II div IV finns här
Lag III div V finns här         Uppdaterad 20-05-12

"...Jag vet inte vem av dom jag sätter högst, sa han.Jag har läst mycket av dom och alltid följt med deras partier. Han talade om Ståhlberg, Stoltz och Lundin.
Sverige var för honom de tre stora schackspelarnas hemland, inget annat.
Han sade att han tyckte Sverige glidit lite nedanför horisonten för hans del nu när Ståhlberg och Stoltz var döda och Lundin inte spelade internationellt mera.
Förr hängde jag alltid med deras partier och tänkte på Sverige jämt. Nu-well, jag antar landet ligger kvar?
Han blev ivrig och började berätta. Han sade att han alltid trott mest på Stoltz men att-jag kan inte alls schack, så jag kunde endast nicka bifall-Ståhlberg möjligen spelade "roligare" och "elegantare".
Han blinkade en aning och sade att alla drack lite, fast Lundin bara drack mjölk.
-Kommer ni ihåg Lundin i Badgastein 1948?
Och han berättade något och började skissa en match på ett papper framför mig....
ur "Människor" av Jan Olof Olsson (JOLO) 1993