miklogga

Kålltorpsdagen 2021

De saker som blev över efter loppisen skänktes vidare till en välgörenhetsorganisation. Framför den till brädden fyllda lastbilen står några av dagens volontärer De saker som blev över efter loppisen skänktes vidare till en välgörenhetsorganisation. Framför den till brädden fyllda lastbilen står några av dagens volontärer

Den 11 september genomförde Människan i Kålltorp äntligen Kålltorpsdagen på nytt. Det blev en stor loppmarknad med mängder av prylar och ett fantastiskt loppmarknadscafé! Många besökare fyndade och provade lyckan på lotterier och chokladhjul. Lagom till invigningen av skateboardrampen kom solen fram och gjorde dagen ännu bättre.

Under alla de år som MiK hållit sin årliga loppmarknad har vi i stort sett sluppit regn - i alla fall de mängder som öste ner över vår marknad och våra besökare lördagen den 11 september. Men MiK:are ger sig inte så lätt och ni kära besökare tog er till Solrosparken i alla fall. Tillsammans blev det en otroligt fin Kålltorpsdag! Ett stort tack till er alla besökare och ett jättetack till alla volontärer som ställde upp! Vi ses igen på nästa Kålltorpsdag - alltid andra lördagen i september! 

Överskottet från årets loppmarknad blev imponerande 33 525 kronor, vilket är drygt tusen kronor högre än år 2019. Pengarna från loppmarknaden går till MiK:s arbete med att göra Kålltorp till en stadsdel där de boende känner trivsel och gemenskap, exempelvis till aktiviteter och hyror för olika lokaler.