miklogga

Historik - Kålltorpsdagen

MiKs loppmarknad 2021

De saker som blev över efter loppisen skänktes vidare till en välgörenhetsorganisation. Framför den till brädden fyllda lastbilen står några av dagens volontärer De saker som blev över efter loppisen skänktes vidare till en välgörenhetsorganisation. Framför den till brädden fyllda lastbilen står några av dagens volontärer

Den 11 september 2021 genomförde Människan i Kålltorp äntligen Kålltorpsdagen på nytt efter ett två år långt uppehåll. Det blev en stor loppmarknad med mängder av prylar och ett fantastiskt loppmarknadscafé! Många besökare fyndade och provade lyckan på lotterier och chokladhjul. Lagom till invigningen av skateboardrampen kom solen fram och gjorde dagen ännu bättre.

Under alla de år som MiK hållit sin årliga loppmarknad har vi i stort sett sluppit regn - i alla fall de mängder som öste ner över vår marknad och våra besökare lördagen den 11 september. Men MiK:are ger sig inte så lätt och ni kära besökare tog er till Solrosparken i alla fall. Tillsammans blev det en otroligt fin Kålltorpsdag! Ett stort tack till er alla besökare och ett jättetack till alla volontärer som ställde upp! Vi ses igen på nästa Kålltorpsdag - alltid andra lördagen i september! 

Överskottet från årets loppmarknad blev imponerande 33 525 kronor, vilket är drygt tusen kronor högre än år 2019. Pengarna från loppmarknaden går till MiK:s arbete med att göra Kålltorp till en stadsdel där de boende känner trivsel och gemenskap, exempelvis till aktiviteter och hyror för olika lokaler.

MiKs loppmarknad 2019

MiKs loppmarknad 2018

loading...

MiKs loppmarknad 2016

loading...

MiKs loppmarknad 2015

loading...
Kålltorpsdagen 2014 - Foto Homayoun Haghighi.
Tack alla ni som hjälpte till med MiK:s loppmarknad den 13 september!
Utan alla frivilliga insatser hade vi aldrig klarat det.
Tack också till alla er som skänkt saker till oss, besökt oss, fikat och handlat och gjort Kålltorpsdagen till en festdag. Vi ses nästa år!
loading...

Kålltorpsdagen 2013
Trots att SMHI lovade regn, och att fredagen den 13 var dagen innan, blev Kålltorpsdagen en fest i solsken.
Det kom många besökare som shoppade, och vid caféets fantastiska utbud av läckra kakor och bullar stannade många till. Försäljningen inbringade 28,000 kr brutto, inget rekord men rätt så bra med tanke på att det inte var lika många skänkta saker den här gången jämfört med tidigare år.

loading...

Kålltorpsdagen 2012
Lördagen den 8 september bjöd på lite svala vindar, men solen värmde och inte en droppe regn så långt ögat kunde se. Alla besökare handlade på bra och verkade trivas. I år sålde vi för 35.450 kr. Vi tackar alla som gjort Kålltorpsdagen till en dag att minnas, en trevlig plats där man kan fika, fynda och ha roligt.

loading...