miklogga

Kålltorp kan

Inger Olsson, Christel Olsson-Lindstrand och Peter Hellan i Los quatro muleros Inger Olsson, Christel Olsson-Lindstrand och Peter Hellan i Los quatro muleros
Kålltorp kan är vårt eget musikcafé - som nu är tillbaka!

Fredagen den 24 september var Kålltorp kan äntligen tillbaka och då kunde publiken avnjuta musik av de båda banden Los quatro muleros och Aayaam. Mulåsnedrivarna som under kvällen bara var tre, bjöd på låtar från Spanien och Latinamerika till glädje för publiken och de många spansktalande åskådare som kommit till Kålltorp kan. Juan Peiro Aznar och hans grupp Aayaam med medlemmar från Indien, Palestina och Sverige var fantastiskt samspelta och deras musik hade lånat influenser från olika världsdelar.
Kort om Kålltorp kan: Några fredagar per säsong träffas vi och lyssnar på levande musik av olika slag; folkmusik från olika länder, blues, visor, jazz… Det är körer, grupper, enskilda, ensembler som skapar musik av många skilda slag. Märk väl att man inte måste vara kålltorpsbo för att uppträda eller lyssna – det räcker men att man gillar levande musik och trevligt sällskap.

 

Opera i Renströmska parken
Sista söndagen i augusti 2020 flyttade Kålltorp kan ut sina bopålar till
Renströmska parken. I den vackra trädgården bjöd
Quartetto Pianissimo på en omväxlande och inspirerande föreställning med ett program om kompositörer och kända musikstycken ur operans värld.

Det blev en förtrollande vacker sensommareftermiddag med så många besökare som man ju fick ha i coronatiderna – alltså 50 stycken.


Kålltorp kan har funnits i flera år. Nedan följer en kavalkad av bilder från olika fredagskvällar...

Det var knôkat på Knuten när tre olika musikgrupper framförde musik inspirerad av folkmusik från Grekland, Sverige och Irland. Kvalitén var hög och publiken var med på noterna genom att sjunga med och klappa takten och visa sin uppskattning med långa värmande applåder. Nedan en liten bildkavalkad:

Fotograf: Bertil Ekman
 

Bellmanprogramet: Gitarristen Joan Peiro Aznar och Husbandet sjunger visor av Lasse Dahlkvist

Dessa bilder är tagna av Homayoun Haghighi.