miklogga

Välkommen till Kålltorps schacksällskap

(KSS) hälsar alla som är schackintresserade välkomna till vår verksamhet! Läs mer på våra sidor eller kontakta:

Per Bergström 0738-361347 e-post: per@kalltorp.info

Kaj Librand 0706-577455 e-post: kl.gbg.se@gmail.com

Seriematch div IV:
Kålltorp III-Manhem VI  3-2

foto Per

Fridolf Andersson, KSS (t.v.) vann på ett elegant sätt genom att fånga motståndarens dam med ett bondedrag. Han jämnade därmed ut ställningen till 1-1 i den spännande matchen på Kålltorps Fritidsgård. Kommentarer och ytterligare en matchbild finns på Turneringar

 

Nästa vecka startar vi vår schacklverksamhet efter juluppehållet. Vi får följa de regelverk för sammankomster som Fritidsgården (tisdagar) och kyrkan (torsdagar) bestämt. Dessa kommer ju ändras under tiden och meddelas via vår hemsida och mail till medlemmar:

Tisdagar på Fritidsgården: Högst 15 personer får finnas på Gården samtidigt. Barn och juniorer mellan kl 17 och 19 och vuxna från kl 19. Självklart inga strikta gränser, men Kaj och jag ansvarar för att vi inte blir för många samtidigt.

Torsdagar på Knuten: Högst 11 personer får samtidigt finnas i lokalen. Vi startar kl 17 för framförallt barn och juniorer. Kaj och jag ansvarar för att vi inte blir för många. Meddela gärna mig innan du kommer så du vet hur läget är.

Som läget är nu kommer det inte finnas så mycket schack utanför vår egen verksamhet. Förhoppningsvis blir det bättre längre fram. Viktigt att vi skapar aktiviteter i egen regi. Därför startar vi på tisdagen 18 januari: 2022 års VårMästerskap (VM). Upplägget för VM är snarlik förra årets. Gå in på kalender så får du en mer detaljerad information, som successivt kommer att uppgraderas!                                                                 Per B

 

Kålltorps juniormästare:

foto Bertil Ekman

Ranny Al Saab (bilden) är ny juniormästare i KSS efter att ha besegrat regerande mästaren Hugo André med 3-1 i deras avgörande möte. Se även historik

KM 2021 slut-resultat klicka här

J-KM 2021 slut-resultat klicka här
 

Seriespel för våra tre lag
Lag I div III:5 finns här
Lag II div III:5 finns här
Lag III div IV finns härUppdaterad 22-01-16

"...Jag vet inte vem av dom jag sätter högst, sa han.Jag har läst mycket av dom och alltid följt med deras partier. Han talade om Ståhlberg, Stoltz och Lundin.
Sverige var för honom de tre stora schackspelarnas hemland, inget annat.
Han sade att han tyckte Sverige glidit lite nedanför horisonten för hans del nu när Ståhlberg och Stoltz var döda och Lundin inte spelade internationellt mera.
Förr hängde jag alltid med deras partier och tänkte på Sverige jämt. Nu-well, jag antar landet ligger kvar?
Han blev ivrig och började berätta. Han sade att han alltid trott mest på Stoltz men att-jag kan inte alls schack, så jag kunde endast nicka bifall-Ståhlberg möjligen spelade "roligare" och "elegantare".
Han blinkade en aning och sade att alla drack lite, fast Lundin bara drack mjölk.
-Kommer ni ihåg Lundin i Badgastein 1948?
Och han berättade något och började skissa en match på ett papper framför mig....
ur "Människor" av Jan Olof Olsson (JOLO) 1993