miklogga

Välkommen till Kålltorps schacksällskap

(KSS) hälsar alla som är schackintresserade välkomna till vår verksamhet! Läs mer på våra sidor eller kontakta:

Per Bergström 0738-361347 e-post: per@kalltorp.info

Kaj Librand 0706-577455 e-post: kl.gbg.se@gmail.com

Juniorallsvenskan 25-27 november i Lund:

Claes Jönsson
Tredje gången gillt......Detta var den tredje gången vi deltog i juniorallsvenskan (lag turnering för fyrmannalag för juniorer upp till 20 år). Juniorallsvenskan har hög status och spelas varje år den sista helgen i november. Turneringen spelas i tre divisioner och KSS deltog i div III.  Nio lag från hela Sverige deltog och etta kom Kålltorp (fem vinster och en oavgjord på de sex ronderna). Det innebär att vi nästa år  blir uppflyttade till div II. Fr. v syns Hector Torres (lagledare och chaufför), Lucas Torres, Maximus Hillerdahl, Ranny Al Saab, Hugo Lindgrén och Otto Andersson. Obs den som tror att 8-årige Lucas var med som mascot eller som åskådare kan jag berätta att Lucas deltog i fyra av de sex ronderna och vann alla (självklart mot betydligt äldre motståndare). Ett stort grattis till alla sex som stod för den kanske största framgången hittills för Kålltorps juniorlag. Fullständig resultatlista finns här                  Per

 

KM -22:

foto Per

KM spelas i år varannan måndag, i en lokal på Forstenagatan. Uppskjutna partier spelas antingen på tisdagar (Torpaskolan) eller torsdagar (Knuten). Vi i tävlingsledningen ser helst att så många partier som möjligt spelas på måndagar på Forstenagatan för att inte kollidera med den ordinarie schackverksamheten på tisdag o torsdag. Tjugo spelare deltar, därav sex juniorer (högst 20 år), där den bäst placerade efter de sju ronderna blir juniotmästare. Titelförsvarare är Ranny Al Saab, som också är med i årets turnering. Resultaten kan ni se på länken nedan. På bilden syns Björn Lindblad  (t.v.) och Kjell Kalén som möttes i fjärde ronden.                                                                           Per

 

Schack på Rampen/Solrosparken är nu slut för säsongen. Startar igen i maj -23....

foto Per B

...spelare o diverse potentater i schackkorridoren en tidig höstkväll i september.....

Lag-DM 2022 lottning och resultat klicka här


KM 2022 lottning och resultat klicka här

Vårmästerskapet VM 2022 slutspel resultat klicka här


Aktuell ranking klicka här

Observera att för bordsplacering i Allsvenskan och Distriktserien gäller Elo-talen från september för hösten, respektive januari för våren.

Seriespel för våra tre lag
Lag I div III:6 finns här
Lag II div III:5 finns här
Lag III div IV finns här

           2022-11-29

"...Jag vet inte vem av dom jag sätter högst, sa han.Jag har läst mycket av dom och alltid följt med deras partier. Han talade om Ståhlberg, Stoltz och Lundin.
Sverige var för honom de tre stora schackspelarnas hemland, inget annat.
Han sade att han tyckte Sverige glidit lite nedanför horisonten för hans del nu när Ståhlberg och Stoltz var döda och Lundin inte spelade internationellt mera.
Förr hängde jag alltid med deras partier och tänkte på Sverige jämt. Nu-well, jag antar landet ligger kvar?
Han blev ivrig och började berätta. Han sade att han alltid trott mest på Stoltz men att-jag kan inte alls schack, så jag kunde endast nicka bifall-Ståhlberg möjligen spelade "roligare" och "elegantare".
Han blinkade en aning och sade att alla drack lite, fast Lundin bara drack mjölk.
-Kommer ni ihåg Lundin i Badgastein 1948?
Och han berättade något och började skissa en match på ett papper framför mig....
ur "Människor" av Jan Olof Olsson (JOLO) 1993