top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

KålltorpsTräffen 23 feb -20:

80 kom till start till Kålltorpsskolans matsal. Därmed den största av de hittills sex turneringar som ingår i Göteborgs Schackförbunds Rallyschack. Den sjunde och sista går av stapeln lördagen 28 mars och då är det Manhem som är arrangör. Turneringen bestod som vanligt av de tre huvudklasserna låg-, mellan- och högstadiet. Glädjande nog dök det upp deltagare även utanför vårt distrikt som Alingsås, Lidköping, Kungsbacka och Varberg. Tretton spelare kom från Kålltorp. Lågstadiet hade denna gång flest deltagare (39 stycken). Det var framförallt barn från Manhem och Örgryte, som stod för denna kraftiga ökning av den yngsta klassen. Glädjande då tendensen har varit färre barn i denna klass. Två av Kålltorps spelare hamnade topp tre: Maximus Hillerdahl vann hela mellanstadieklassen och därmed också sin åldersgrupp födda -07 medan Arvid Bäck kom trea i -08-klassen. Alla resultat från KålltorpsTräffen finns på Göteborgs Schackförbunds hemsida.

Slutligen stort tack till alla som hjälpter till som domare, café-personal, bok- och lottförsäljare samt kokning o grillning av korv på utsidan. Ett särskilt tack till Roland Häll (Lundby), som förstärkte våran domarkår och Mark Peters, Stenungsund som hjälpte till med prisutdelningen.


Nedan kan ni se några av Bertil Ekmans bilder från turneringen:


1. Leo Björklund i förgrunden och bakom honom skymtar övriga i lågstadieklassen..

2. ...Shawn Wang representerade vår klubb i högstadieklassen (totalt 11 st)... 3. ...vårt café höll högsta klass med alla hembakade bakverk! Stort tack till alla som bidrog!


Per

Comments


bottom of page