top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

KM-23 är nu avslutad.

Uppdaterat: 29 jan.

Onsdagen 24 januari spelades sista ronden i 2023 års turnering, som pga en vattenläcka i våran spellokal på Forsstenagatan fick skjutas upp, men nu är den äntligen färdigspelad. Sjunde och sista ronden blev helt avgörande för vem som skulle vinna KM-titeln.


Foto: Per B


Då möttes Vincent Rubenson (t.v.) och Giorgios Lappas i ett avgörande parti. Giorgios ledde då med en halv poäng så för honom räckte det med remi, medan Vincent var tvungen att vinna. Vincent fick upp en stark bondeformation, som pressade Giorgios som förbrukade mycket tid och till slut blev det akut tidsnöd. När Vincent fick fram två fribönder på sjunde raden var spelet förlorat och Giorgios gav upp. Stort grattis till Vincent som startade turneringen som en orankad junior. Nu är han både vår nye KM- och juniormästare. Nästa tisdag (30 januari) kommer partiet att visas på vår demobräde med start kl 19 på Torpaskolans bibliotek. Alla välkomna att se detta välspelade och spännande parti och samtidigt gratulera vår nye schackmästare. Då kommer även Vincent att motta två priser. På plats är också Giorgios som kommer att hjälpa till att kommentera partiet.


När KM startade i september 2023 var intresset från våra mest meriterade spelare något svalt och flera av dem valde att avstå. Fyra spelare från Kamraterna (två seniorer och två juniorer) ryckte in som räddande änglar och bidrog till att turneringen fick den dynamik och konkurrens som ju behövs för att den ska bli spännande och rolig.


Totalt deltog 13 spelare i de sju ronderna med ett parti varannan vecka.

Turneringen blev spännande med flera oväntade resultat som satte färg på evenemanget. Titelförsvararen Joel Eriksson som vunnit KM sju gånger sedan starten 2005 förlorade i dom tre sista ronderna (alla tre var från Kamraterna) och hamnade på för honom blygsamma 3½ p. 9-årige Lucas Torres fjärdeplacering på 4½ p var egentligen ingen sensation för oss, vi vet alla vilken kapacitet denne kille (som går i lågstadiet!!) har! Juniorerna dominerade turneringen genom att ta de två första platserna (Aron Kolesnik-Michnik blev tvåa efter Vincent och var dessutom den ende som besegrade honom). Av de sex bästa var fyra juniorer.


Vincent blev alltså både vår nye KM-mästare och juniormästare och han kommer att ta emot både priser och hyllas på tisdag kl 19 på Torpaskolans bibliotek innan hans parti mot Giorgios visas på vårt demobräde.


Då kommer också Filip Lindhe-Nilsson få ta emot rankingpriset. Han ökade sitt rankingtal mest av alla dom tretton deltagarna.


Foto: Per B


Tyvärr är Filip längre än bilden, men han fick i alla fall ett fång tulpaner som

förskott på sin prestation som vinnare av rankingpriset i KM-23.


Nu blickar vi framåt mot seriespel och andra turneringar under 2024! Per B

コメント


bottom of page