top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

Seriematcher söndag 19 november.

Uppdaterat: 24 nov. 2023

Det var bortamatcher för alla våra tre lag denna svinkalla novembersöndag. 21 spelare från oss skulle vara på plats kl 11 i lokaler på Prästvägen, Noleredsvägen och Kvarnbergsgatan. Alla 21 dök upp på rätt ställe och i tid, vilket i sig är en framgång. Det var inte helt lätt att denna rond få ihop fulla lag och en särskild eloge till junioren Tim Holma och Ilkka Hellström (Leos pappa) som båda debuterade med kort varsel i en officiell seriematch. Vi får alla bjuda till så vi klarar resterande fem ronder med fulla lag. Vi har blivit något decimerade sen förra säsongen, men vi hoppas på nya schackentusiaster, som kan fylla på våra lag. Tim och Ilkka visade vägen denna rond! Nästa match äger rum söndag 3 december, men då har andralaget frirond och då är det bara 13 spelare som ska tas ut...


Götaverken/Lundby II - KSS 3-5

Vi ledde med 2-0 vid matchstart eftersom G/L saknade två spelare, så Ranny Al Saab och Lucas Torres vann utan att behöva spela. Övriga poäng togs genom Otto Andersson, Vincent Rubenson och Simon Larsson, som alla vann sina partier. En lovande start för vårt förstalag, som ju hade frirond i första ronden.


Nolered - KSS II 5-3

Det blev en både trivsam och spännande match, mot en klubb vi mött otaliga gånger. Vår yngste spelare, 11-årige Viktor Kaplan skaffade oss en 1-0-ledning efter en dryg halvtimma. Viktor var inspirerad efter sin framgång dagen innan i ungdomsturneringen Hovåspokalen (han kom tvåa i sin åldersklass). Nolereds spelare var högre rankade på varje bord och det blev till slut avgörande. Vår andra vinst togs glädjande nog av 19-årige Hugo Lindgrén som hittade en matt kombination mot sin betydligt högre rankade motståndare. Halvpoängarna togs av Isak Ramovic och Johan Granholm. En klart godkänd insats av vårt andralag, som nog kommer att tillhöra den undre halvan i sin div III-grupp och där varje matchpoäng är en framgång!


Thunder Chess III - KSS III 4-1

Thunder lär betyda åska och denna nystartade klubb med hemvist i Västra Nordstan är ju rena åsknedslaget i det göteborgska schacklivet. Alla tre lagen vann sina seriematcher stort denna söndag och lär tillhöra toppskiktet i alla serier de är inblandade i. Vår Magnus Wassén lotsade i alla fall en skara tappra kålltorpspelare från Munkebäckstorget till Kvarnbergsgatan. En poäng fick vi via en wo-vinst för Arvid Bäck. Det kommer mer chanser för vårt tredjelag, som ju också är en utmärkt introduktion för nya spelare.


Per BComments


bottom of page