top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

Seriespel för våra tre lag helgen 2-3 april 2022:

Seriespel för våra tre lag helgen 2-3 april: Tre jämna matcher där framförallt KSS`juniorer visade sin klass.... Manhem V-Kålltorp 3-5 Viktig vinst för vårt förstalag, som har haft det rätt motigt denna säsong. Det var vår nye spelare Mattias Mullback, som avgjorde med att vinna det sista partiet vid bord 3, och därmed vann KSS med 5-3. Synnerligen lyckad debut för Mattias! Övriga poäng togs av Tommy Martinsson, Johan Granholmoch Magnus Wassén, som alla vann, medan Jakob Melchior och Kjell Kalén tog var sin halva. Bara hoppas vårt förstalag tar fler fullpoängare på de tre matcher som kvarstår i serien. Kålltorp II-Bohusalliansen 4½-3½ Kålltorp ställde upp med ett ungdomligt lag, där sju av de åtta spelarna var 25 år och yngre. Flera av dessa har ju spelat i vårt tredjelag, men kunde denna rond förstärka vårt andralag i div III. Det gjorde de med besked och såg till så vi fick vår första vinst i denna jämna div III-grupp (endast Tanum är i en klass för sig). Anto Banosic vann relativt snabbt och vi ledde därmed med 1-0. Vår ledning utökades till 4-1 genom vinster av i tur och ordning Otto Andersson, Ranny Al Saab och Maximus Hillerdahl. Bohusalliansen reducerade till 3-4 och ett parti som ju blev avgörande för utgången kvarstod, och det slutade alltså i remi, se startsidan och därmed tog KSS II säsongens första seger.


Foto: Per

Anto Banusic (mitt i bilden) har haft en verkligt lyckad säsong, och är därtill debutant inom tävlingsschacket. Att han valt just vår klubb är till stor del Joel Erikssons förtjänst. Anto studerar på musikhögskolan i Göteborg, där också Joel är lärare. Anto har representerat vårt andra- och tredjelag och radat upp den ena vinsten efter den andra och i mötet med Bohusalliansen vann han relativt snabbt det första färdigspelade partiet.

Kamraterna III-Kålltorp III 3-2 (spelades lörd 2 april) Kamraterna ställde upp med ett starkt lag, bestående av rutinerade spelare med betydligt högre ranking än vad som brukar vara fallet i distriktseriens div IV. . Imponerande att det ändå blev en lång match som varade i flera timmar och att våra två på de högsta borden, Otto Andersson och Anto Banosicvann sina partier och såg till att det blev knappast möjliga förlust. Nu är denna serie färdigspelad och Kålltorp vann två av matcherna och förlorade tre. Klart godkänt av vårt ungdomslag som bestått av orankade spelare. Nu kan de förstärka våra två andra lag i div III under de resterande ronderna. Per

Comments


bottom of page