top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

Vinnaren av Vårmästerskapen -24 nu korad!


foto Per

Ranny Al Saab (t.h.) vann VM-finalen mot Joacim Preutz, och därmed är Ranny regerande mästare i denna turnering som hållit på sen början av januari.


Det blev till slut en spännande finalmatch mellan Ranny och Joacim. Ranny vann det första snabbschackspartiet relativt enkelt (franskt), men i det andra fick Joacim snabbt ett övertag (Albins motgambit) och pressade Ranny under hela partiet. Med pjäs under och bara sekunder kvar hittade Joacim en elegant mattkombination och kunde utjämna matchen och därmed väntade två avgörande blixtpartier...

foto Per

...inramade av bokhyllor och en intresserad publik avgjordes VM-finalen med två blixtpartier. Två dramatiska partier som båda var ovissa men där Rannys snabba drag fällde avgörandet och han vann båda då tiden tog slut för Joacim.

Finalmatchen slutade därmed 3-1 till Ranny...


foto Per

....16-årige Ranny Al Saab känns verkligen som en värdig vinnare av Vårmästerskapen. Hans insatser i seriespelet och kadettallsvenskan har varit avgörande till att KSS vann sin serie och blivit uppflyttade till div II samt att vårt juniorlag kvalat in till final 9-11 augusti. Att han sen avslutar med att bli VM-mästare är kronan på verket!


Schackträffarna på Torpaskolans bibliotek är nu slut för säsongen och vi börjar igen tisdagen 13 augusti... Per


Comments


bottom of page