miklogga

Hej alla människor i Kålltorp!

För ungefär ett år sedan rullade livet på ungefär som vanligt. Det kom några rapporter om något smittsamt i Wuhan i Kina, men det bekymrade oss inte nämnvärt. Sen rullade hela coronavågen in och sen mars månad är inget som det varit.

Vi har fått vänja oss vid nya sätt att umgås, att arbeta, att hälsa, att resa och att roa oss. Mänskliga kontakter har reducerats och vi famlar i ovisshet om hur framtiden kan se ut. För oss som är aktiva i föreningslivet och gillar att jobba gemensamt har året varit en enda lång ökenvandring.

MiK som normalt har igång bl a schack för gamla och unga, keramikverkstad, onsdagsträffar på rampen, musikcaféet Kålltorp kan och annat har fått lägga allt på hyllan. Vi fick t o m för första gången på 40 år ställa in vår stora loppmarknad andra lördagen i september! Den som vanligtvis är årets evenemang i Kålltorp!

Så hur ser nu framtiden ut? Ja, inget varar för evigt, inte ens elaka pandemier, men man vet ju inte hur länge det kan dröja. Vi i styrelsen hoppas i alla fall på det bästa och har sökt pengar hos kommunen för våra vanliga aktiviteter. Det är ju bara att hoppas att de verkligen drar igång. 

Vi tror att ett vitalt föreningsliv är en faktor att räkna med när det gäller god hälsa, trivsel i stadsdelen, demokrati och delaktighet för alla som bor i vårt område. Därför vill vi gärna tro att vi ska vara tillbaka någon gång under 2021 så vi kan träffas igen – mer än åtta åt gången!


Nu önskar vi i styrelsen er alla 

God jul och ett betydligt bättre nytt år!