miklogga

Julhälsning från MiK

Kära MiK:are!

Snart är ännu ett år till ända, ett år präglat av pandemin. Vår och sommar kom och vi vågade försiktigt mötas igen. Under april månad byggdes den nya skateboardrampen i rasande fart av entusiastiska och outtröttliga människor. MiK bjöd in till de populära familjeonsdagarna i Solrosparken, skaterampen bemannades hela sommaren vilket var väldigt uppskattat och genom skateskola kunde barn och ungdomar lära sig att åka. Den 11 september genomförde vi den traditionsenliga Kålltorpsdagen och vilken dag det blev! Från ösregn till strålande solsken var det full aktivitet i Solrosparken! Dagen avslutades med en fantastisk invigning av vår nya Kålltorpsramp. Tack, tack till alla som kom och tack till alla volontärer som hjälpte till! Till sist avslutade vi hösten med två efterlängtade Kålltorp kan! 

Vår förening har utökats med en ny grupp under året. Genom handlingskraftiga och engagerade kallbadare har MiK nu en Bastugrupp, som du kan läsa mer om här i brevet. Vill du vara med och påverka MiKs aktiviteter, engagera dig i något, eller om du har idéer - kontakta gärna oss i styrelsen!


Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År!

Annika Bäckman, ordförande


 

Våren 2022
Här kommer en glimt av vad vi planerar under våren, under förutsättning att inte smittspridningen ökar och det blir nya restriktioner. Det är ju tyvärr en brasklapp som vi verkar få leva med ett tag framåt. Men vi hoppas på det bästa och börjar med… 

Göteborgsintervjuerna - söndagen 23 januari kl 15.00
Johan Melander är barnpsykolog och forskare med inriktning på barn som utsatts för våld och övergrepp. De tre senaste åren har han åkt runt i landet med en musik- och lyrikföreställning som han kallar just Göteborgsintervjuerna.

Det är material som kommit fram under hans arbete och som sedan bearbetats och tonsatts. Mottagandet har varit oerhört positivt över landet och nu får vi en chans att se föreställningen. Missa inte den chansen!

Entré 50 kr.  Välkomna! Plats: Råstensgatan 4. 

Kålltorp kan - fredagarna 4 mars och 8 april kl 18.00
För vårt musikcafé har vi bokat in två datum. Programmet är inte helt spikat ännu, men vi kan utlova någon form av klassisk musik den 8 april. Vi återkommer förstås, när allt är klart.

Den nya bastugruppen
Gruppen jobbar vidare med frågan att möjliggöra bastubad vid Härlanda Tjärn. Efter informationsmötet som hölls den 1 december sker detta i en ny formation och alla som är intresserade att engagera sig är välkomna att höra av sig till mikbastugrupp@gmail.com. Arbetsgrupper för ekonomi/bokning och kommunikation har bildats, liksom en grupp för huset där teknik och trivsel diskuteras. Erica Hedin som hållit ihop Bastugruppen sedan den klubbades förra året har lämnat över till Anna Olofsson som bastusamordnare. Än har vi inget hyreskontrakt men dialog pågår med idrotts- och föreningsförvaltningen som gärna vill hyra ut till MiK. Det återstår några juridiska bitar innan det blir klart, är det senaste beskedet vi fått.

Följ mikbastugrupp på Instagram, i väntan på hyresavtalet.

Anna Olofsson, bastusamordnare, telefon 0701-762495