top of page

BASTUGRUPPEN

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

Bastugruppen består av medlemmar i föreningen Människan i Kålltorp (MiK) som är övertygade om att bastubad ökar välbefinnandet och hälsan och att det ger möjlighet till samvaro och sunt uteliv i vår stadsdel under en större del av året. Höst- och vinterbadandet är en populär generationsöverskridande aktivitet som bastugruppen vill stödja.

 

MiK-bastun finns i Skrinnarstugan vid Härlanda Tjärn, med tillgång till bastubryggan och stege cirka 25 meter från bastun.

Intresset för att gå med i bastugruppen är stort, vilket vi tycker är jätteroligt. I januari fanns en möjlighet att ställa sig på kö, men den är nu stängd då vår kö är full. Håll utkik i våra kanaler för information om kommande tillfällen för öppen bastu.

29939223-Vs2pg-2.jpg

Ett förslag på gestaltning av platsen kring bastun av Elin Kajander

Mera kallbad! 

Vill du läsa mer eller inspireras till hur fint det skulle kunna bli med bastu vid tjärnet?

Se examensarbetet "Kallbadare och dess platser för gemenskap, rekreation och vardagsstruktur" (30 hp) av landskapsarkitekt Elin Kajander.

Kontakt

Adress

Bastun ligger i Skrinnarstugan vid Skrinnarplatsen vid Härlanda Tjärns nordvästra strand

 

Adressen är Härlanda Skogsväg 101

Kontakt

Epost: mikbastugrupp(at)kalltorp.info
Kontaktperson: Sture Hedin

Tel: 0705-891216

  • Instagram
  • Facebook

Vad är på gång? 

Vi har sedan årsskiftet 2023/2024 nya sociala medier både på Instagram och på Facebook. Följ oss gärna för att hålla dig uppdaterad med vad som är på gång i Bastugruppen. Vår sida på Instagram är öppen och möjlig för alla att följa, medan vår sida på Facebook endast är till för bastugruppsmedlemmar.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page