top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

Manhems ungdomsturneringar 6-7 april:

Uppdaterat: 3 maj

Den sjunde och sista ronden av rallyschacket arrangerades av Manhem. De tre delturneringarna fördelades på två dagar.

Först ut var lågstadiet med 32 deltagare. Manhem har en imponerande satsning på de yngsta och tog de tre översta platserna. Två av deltagarna kom från KSS...


foto Per B

...Rut Barkfors röjer runt på brädet. Det blev fyra vinster, en remi och två förluster. Ett mycket bra resultat. Ungefär samma som hon fått på de fyra rally-turneringar hon deltagit i. En klar schackbegåvning med offensivt och optimistiskt spel!


Sion Johansson deltog i sin första rallyturnering och det blev fyra vinster och tre förluster. Detta var Sions andra turnering. Den första var i den nationella turneringen i Falköping för ett par veckor sedan. En mycket lovande start för Sion som kommer på alla våra träffar och utvecklas som schackspelare!


Manhemsjunioren: Efter turneringen för lågstadiet var klar var det dags för denna högklassiska turnering. Claes Nilsheden, som på ett utmärkt sätt hållit i turneringen för lågstadiet, ersattes av Harald Berggren Torell. 16 spelare kom till start och fyra av dem kom från KSS....


foto David

Första ronden har startat och alla sexton finns med...

Det blev en mycket spännande och jämn turnering i fem ronder, där alla vann minst ett parti. Alla partier finns sparade och går att följa via Manhems hemsida.

Tre spelare hamnade på samma poäng, 4/5, och kvalitetspoängen skiljde dem åt.....


foto David

Från vänster tvåan Viktor Kaplan (KSS), segraren Mandi Yang (Kungsbacka) samt trean Arvid Havner (Kungsbacka)

En stor framgång för 11-årige Viktor, som ju haft fantastiska framgångar denna höst-vår. Han började med schack för mindre än ett år sedan. Det var på en onsdagskväll med uteschack i Solrosparken vid en skateboardramp i Kålltorp...

ja alla karriärer har ju en början....

Arvid Bäck, 2½/5, Isak Ramovic 2/5 och Tim Holma 1/5 var övriga deltagare från KSS. Alla partier finns alltså bevarade och kan hittas på Manhems hemsida!

Sönd 7 april mellanstadiet:

39 spelare deltog varav tre från KSS. Majoriteten av dem kom från Manhem, men segraren Gillis Agorastos kommer från Stenungsund. Han tog imponerande 6½/7. Stenungsund har ju växt ut till en av distriktets starkaste ungdomsklubbar. Mycket vitaliserande för den Västsvenska schackkulturen! Tre av deltagarna kom från KSS:

Azad Ceylan (fyra vinster, en remi och två förluster). En av Azads bästa resultat i rallyschacket. Han kan med stor säkerhet se fram mot DM-finalspel i sin åldersgrupp födda-13, som spelas nån gång i maj. Han kommer också delta i Schack 8:an i Bara i Skåne lörd 25 maj. En spännande våravslutning väntar fö Azad!

Malte Lindén (tre vinster, en remi och tre förluster). Klart godkänd turnering av Malte som ju inte har vart med i så många. Han kommer på våra torsdagsträffar och satsar verkligen på schack!

Matti Lundberg-Wadell (två vinster, en remi och fyra förluster). Inte nån av dom bättre turneringarna för Matti. Gjorde några ödesdigra misstag i framförallt slutspelet som drog ner resultatet, men Matti gillar schack och fick värdefulla erfarenheter. Under april ska han tillsammans med sin fjärdeklass från Bagaregårdsskolan delta i regionfinalen i Kungälv. Eventuellt har han kvalat in till DM-final i sin åldersgrupp födda -13, men det är jag i skrivande stund osäker på.

Nu återstår schackträffarna på tisdagar på Torpaskolan t o m maj och torsdagar på Knuten t o m april. Sedn börjar vi med uteschck i Solrosparken vid Rampen på onsdagar från och med 8:e maj.... Per B
Comentários


bottom of page