top of page
Screen Shot 2023-05-11 at 14.29.25 PM.png

MiK-bloggen

Människan i Kålltorp - Stadsdelsförening

Kålltorp kan 10 november.

Klockan 18 fredag 10 november öppnar Kålltorp kan för höstens sista föreställning. Det blir en Americana-kväll som ni inte kommer att glömma! Så skriv upp datumet!


Först ut är Mosaik, en nybildad grupp med åtta medlemmar, alla erfarna sångare och musiker från Latinamerika och Sverige. Det blir främst låtar från Latinamerika, både lugna och känslosamma, men alltid lika rytmiska.

Alligator Gumbo duo består av Thor Ahlgren och Fred Sörensson, nyss hemkomna från en Amerikaturné. Det blir svängig cajunmusik – både traditionella och egenskrivna låtar. Två gånger har bandet tagit hem priser för bästa cajunplatta utanför Louisiana vid ”The French Cajun Music Association” i Lafayette, USA.

Vi avslutar kvällen med Ashes & Fire – ett göteborgsbaserat americana-, country- & bluegrassband. De har uppträtt på många väletablerade scener i Sverige t ex Grenna Bluegrass Festival och på Eds Country Fest, som är Sveriges största festival för countrymusik, för att bara nämna några.


Ashes & Fire har ett stort nätverk av musiker omkring sig, men på Kålltorp kan i november kommer vi att möta Liza Morgansdotter (sång, gitarr), Erik Petterson Sjöqvist (sång, gitarr), Milou Bonde (banjo) och Johan Alfredsson (kontrabas).


Ashes & Fire

Comments


bottom of page